Slaninový srnčí hřbet

Print Recipe
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 50 minutes
Čas vaření 40 minutes
Porce 0
Uvařila MonikaPozdílková

Ingredients

  • 4 - 5 ks Brambor
  • 2 ks Cibule
  • 200 g Slanina
  • 5 ks Vejce
  • 300 g Sýr v bločku
  • 2 ks Medvědí česnek
  • Olej, sůl, pepř

Instructions

  • Oloupeme brambory a cibuli. Oboje nakrájíme na malé kostičky a osmahneme. Srnčí hřbet vymažeme olejem, poklademe slaninou, tak aby přečuhovala přes hrany. Doprostřed formy dáme sýr nastojato a kolem dokola obsypeme osmahnuté brambory s cibulkou. Poté vše zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nakrájeným medvědím česnekem. Vejce jsme předtím ochutili solí a pepřem. A nakonec přejeme plátky slaniny přes zbytek formy. Pokud to nevyjde klidně poklademe plátky slaniny samostatně. Pečeme 30 minut na 180°C.
    Tento recept jsem našla na facebooku a mírně upravila. 
    Přeji dobrou chuť.:-)

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account