
Slaninový srnčí hřbet
Ingredients
- 4 - 5 ks Brambor
- 2 ks Cibule
- 200 g Slanina
- 5 ks Vejce
- 300 g Sýr v bločku
- 2 ks Medvědí česnek
- Olej, sůl, pepř
Instructions
- Oloupeme brambory a cibuli. Oboje nakrájíme na malé kostičky a osmahneme. Srnčí hřbet vymažeme olejem, poklademe slaninou, tak aby přečuhovala přes hrany. Doprostřed formy dáme sýr nastojato a kolem dokola obsypeme osmahnuté brambory s cibulkou. Poté vše zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nakrájeným medvědím česnekem. Vejce jsme předtím ochutili solí a pepřem. A nakonec přejeme plátky slaniny přes zbytek formy. Pokud to nevyjde klidně poklademe plátky slaniny samostatně. Pečeme 30 minut na 180°C.Tento recept jsem našla na facebooku a mírně upravila. Přeji dobrou chuť.:-)