Salát s grilovaným melounem

Vytisknout recept
Kombinace sladkého melounu, rajčátek a koriandru tvoří se sladko-kyselou zálivkou dokonalou harmonii chutí, která vás ohromí od prvního sousta.
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 6 osob
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 ks meloun menší bez semínek
  • 0,50 lžička koriandrová semínka
  • 0,33 hrnek bílý vinný ocet
  • 2 lžíce šťáva limetová
  • 1 lžička med
  • 0,50 hrnek olivový olej
  • 300 g cherry rajčátka
  • 1 svazek koriandr
  • sůl čerstvě mletý Kampotský pepř

Instrukce

  • Meloun nakrájejte na čtvrtky nebo osminky, podle velikosti. Každou část ještě příčně pokrájejte na plátky a odkrojte slupku i s bílou částí.
  • Gril rozehřejte na střední teplotu. Ogrilujte na něm plátky melounu přibližně 3 minuty z každé strany. Na suché pánvi opečte koriandr a poté jej roztlučte v hmoždíři. Koření nasypte do misky a prošlehejte s vinným octem, limetovou šťávou, medem a olivovým olejem. Podle chuti osolte a opepřete. Polovinou zálivky zalijte ogrilovaný meloun a nechte jej v ledničce odpočinout.
  • Rajčata pokrájejte na poloviny, promíchejte se zbytkem zálivky a s nasekaným koriandrem a přidejte k naloženému melounu. Salát podávejte ke grilovaným žebrům.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    Nový zajímavý recept.

  2. Hm, tak na můj vkus už zbytečně překombinované. Meloun bych si dala i bez úpravy.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Tak tohle bych asi ochutnala, ale doma bych se do salátu nepustila 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account