Domácí bulky s majonézou

Vytisknout recept
Z mouky, mléka (vlažné), droždí, cukru, soli, oleje a majonézy vypracujeme těsto které necháme kynout přibližne 30 minut na teplém místě. 
Poté z těsta vytvarujeme bulky nebo ploetýnky a necháme na plechu vyloženém pečícím papírem dokynout ještě 5 - 10 minut.
Mezitím si rozehřejeme troubu na 180°C.
Po dokynutí bulky (pletýnky) potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme solí, kmínem, sezamem nebo mákem ( prostě tím kdo má co rád 😉 ) a vkládáme do trouby na zhruba 15 mitut.
Dobrou chuť
Pozn.: Já z daného množství měla 9 - 100g bulek. Pečivo ideální ke gulášové, dršťkové polívce nebo třeba na burger.
1hrnek - Mléko
42/21g - Droždí čerstvé/sušené
2lžička - Cukr krystal
1lžička - Sůl
2lžíce - Olej
100ml - Majonéza
500g - Hladká mouka
1ks - Vejce na potření
10g - Na posypání: hrubá sůl, kmín, mák, sezamové semínko
příprava - 50
vaření - 15
Kategorie Přílohy
Uvařila Hana Dolečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account