Z mouky, mléka (vlažné), droždí, cukru, soli, oleje a majonézy vypracujeme těsto které necháme kynout přibližne 30 minut na teplém místě.
Poté z těsta vytvarujeme bulky nebo ploetýnky a necháme na plechu vyloženém pečícím papírem dokynout ještě 5 - 10 minut.
Mezitím si rozehřejeme troubu na 180°C.
Po dokynutí bulky (pletýnky) potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme solí, kmínem, sezamem nebo mákem ( prostě tím kdo má co rád ;-) ) a vkládáme do trouby na zhruba 15 mitut.
Dobrou chuť
Pozn.: Já z daného množství měla 9 - 100g bulek. Pečivo ideální ke gulášové, dršťkové polívce nebo třeba na burger.1hrnek - Mléko42/21g - Droždí čerstvé/sušené2lžička - Cukr krystal1lžička - Sůl2lžíce - Olej100ml - Majonéza500g - Hladká mouka1ks - Vejce na potření 10g - Na posypání: hrubá sůl, kmín, mák, sezamové semínkopříprava - 50vaření - 15