Zdravý oběd aneb dvě mouchy jednou ranou
Ingredience
- 1/2 ks Kuře
- 2 ks Mrkev
- 1/2 ks Celer
- 1 ks Petržel
- 1 stroužek Česnek
- 1 ks Cibule
- 4 ks Brambory
- 1 lžíce Sůl
- 1 špetka Pepř
- Zelenina na oblohu
- 200 g Těstoviny do polévky
- 1 špetka Kmín
- 1 hrst Petrželka kudrnka
- 20 ks Růžičková kapusta
Instrukce
- Kuře vložíme i s cibulí, kapustou, česnekem a kořenovou zeleninou (očištěnou a nakrájenou na kousky) do většího hrnce se studenou vodou, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni hodinu a půl. Mezitím si zvlášť uvaříme těstoviny do polévky dle návodu. Hodinu před tím, než bude hotová polévka si rozehřejeme troubu na 180°C a očištěné brambory si nakrájíme na kolečka a vyskládáme na plech na pečící papír. Posolíme a okmínujeme. Když je trouba rozehřátá, tak do ní vložíme plech s brambory a pečeme dozlatova. Mezitím se dodělá polévka. Maso z polévky vyndáme (mělo by se nechat snadno oddělit od kosti) a necháme lehce okapat. Oddělíme stehno a psro a zbytek obereme, pokrájíme a vše vrátíme do polévky, aby nic neosychalo a vše zůstalo teplé. Polévku dochutíme podle chuti petrželkou a solí a přidáme do ní předem uvařené těstoviny. Brambory v troubě jsou již jistě také hotové, tak nabereme polévku a následně maso s bramborem, k čemuž přidáme nějakou zeleninkovou oblohu dle chuti. Dobrou chuť. Vývar s masem máme vždy ještě druhý den, což se hodí ;-).