Rychlokvašky

Vytisknout recept
V pátek jsme měli telefon, kamarádka nám volala, abychom si přišli dolů ke vchodu, že má pro nás okurky. A předala nám tašku plnou přerostlých okurek. Honem vymýšlíme, co s nimi, až jsem si vzpomněla na "močáky" neboli kvašáky. A v sobotu jsem naložila dvě láhve.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 2 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • okurky
  • celý pepř
  • nové koření
  • hořčičné semínko
  • bobkový list
  • větvičky kopru
  • pár koleček křenu
  • česnek na půlky nebo na plátky
  • množství jsem dávala přiměřeně.

nálev na 5 litrů:

  • 4 l vody
  • 600 ml octa
  • 200 g soli
  • pokud máte tak vinné nebo višňové listy, já nesehnala.

Instrukce

  • Okurky jsem vydrbala a přes noc namočila do studené vody
  • Druhý den jsem si nachystala nálev svařením výše popsaných ingrediencí, stačí převařit 2 minuty.
  • Nechat chladnout.
  • Do velké sklenice jsem na dno položila křen, česnek a od každého kousek (trochu) koření
  • Naskládala jsem okurky, mezi ně jsem zvonu vložila křen, česnek a koření.
  • Nahoru jsem dala dřevěnou špachtličku, kterou jsem okurky zatížila.
  • Nalila nálev, který zčásti vychladl a sklenice na volno uzavřela.
  • Protože mohou kvasit, sklenice jsem postavila do lavorů.
  • Za pár dnů vyzkoušíme, zda jsou kvašáky hotové, a pak pořádně sklenice uzavřeme.
4 Komentářů
  1. Jiří Hudeček 8 měsíců ago

    5 stars
    Ty nemusím, nedělají mi dobře.

  2. Author
    Lenka Hudečková 9 měsíců ago

    jsem na ně moc zvědavá… taky se těším…už jsem je léta nejedla 🙂

  3. NelaVávrová 9 měsíců ago

    Super, miluji kyselé okurky i kvašáky.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account