Rybízový koláč (není kyselý)

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 19 minutes
Uvařila VěraKyselová

Ingredience

  • 20 dkg Máslo
  • 15 dkg Cukr
  • 5 ks Vejce
  • 20 dkg Hladká mouka
  • 15 dkg Hladká mouka
  • 20-40 dkg Rybíz
  • 25 dkg Cukr moučka

Instrukce

  • Vyzkoušejte recept od BRUNCLICE a přesvědčte se sami.
    Zpracujeme jako linecké (do těsto použijeme jen žloutky, bílky necháme na později).
    Dáme péct do trouby na 200°C - cca 15 min - těsto bude nedopečené!
    Mezitím rychle ušleháme 5bílků a moučkový cukr. Do sněhu zamícháme rybíz.
    Potřeme nedopečené těsto sněhem, ztlumíme troubu na 150°C a pečeme 15-20 minut, dokud povrch není lehce zlatavý.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account