Rybí špíz s nudlemi shirataki
Ingredience
- 200 g filetů z mořského vlka či jiné netučné ryby
- 200 g konjakových nudlí
- 1 hrst čerstvého baby špenátu 50 g
- 2 jarní cibulky 50 g
- 1 stroužek česneku
- 1 citrón
- čerstvě mletý černý pepř
- špetka soli
- drcené sušené chilli dle chuti
- 2 lžičky sezamového semínka
- 1 ⁄2 lžičky drceného římského kmínu
- 4 větvičky čerstvého oregana
Instrukce
- 1 Filety zbavíme kůže, osolíme a nakrájíme na kousky, které půjdou navléknout na jehlu. V misce smícháme sezam, drcený římský kmín, chilli a nasekané lístky oregana. Omyjeme citrón a nakrájíme ho na tenké plátky.
- 2 Na jehlu nebo špejli střídavě napichujeme kousky ryby a citrónu. Hotové špízy posypeme připravenou směsí a ogrilujeme.
- 3 Na pánvi lehce orestujeme nakrájenou cibulku, česnek a poté přidáme pokrájený špenát.
- 4 Nudle připravíme dle základního postupu na straně 38 a po slití vody je smícháme se špenátem.
- 5 Umístíme na talíř a navrch servírujeme špíz.