Brokolicové muffiny se šunkou a vejcem

Vytisknout recept
V české kuchyni se brokolice zabydlela až ve 20. století. Je bohatá na draslík, vitamin C a sirné sloučeniny, u nichž se prokázalo preventivní působení proti rakovině. A v kombinaci se šunkou a vejcem navíc skvěle chutná. Vyzkoušejte recept podle oblíbeného programu The 1:1 Diet a pochutnejte si zdravě a chutně!
Kategorie Chuťovka, Hlavní jídlo, Předkrm
Kuchyně Středomořská
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 6 osob
Uvařila Roma Franck

Ingredience

  • 1 brokolice 500 g
  • 100 g libové vepřové šunky ideálně 6 plátků
  • 6 vajec
  • čerstvě mletý černý pepř
  • špetka soli

Instrukce

  • 1 Brokolici očistíme, zbavíme dřevnatých částí, důkladně propláchneme teplou vodou a rozdělenou na růžičky uvaříme v osolené vodě doměkka – kupovanou nejlépe kolem 15 minut v páře (případně 10 minut ve vodě), brokolici čerstvě sklizenou z vlastní zahrádky přibližně poloviční čas. Slijeme ji a vidličkou rozmačkáme na malé kousky.
  • 2 Přichystáme si formičky na muffiny – musí být tak velké, aby se do nich kromě brokolice vešlo i vejce. Každou formičku vyložíme plátkem šunky, přidáme brokolici a vytvoříme jamku. Do jamky vyklepneme celé vejce.
  • 3 Povrch každého muffinu dle chuti opepříme, umístíme na plech a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 180 – 200 °C přibližně 20 minut. Muffiny jsou hotové, jakmile vejce dosáhne konzistence „volského oka“.
1 Komentář

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account