Teplý salát z červené řepy a jablíčka. Lehce stravitelný, detoxikační a bohatý na vlákninu

Vytisknout recept
Kategorie Salát
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 7 minutes
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 2 ks Červená řepa (vařená, tepelně upravená)
  • 2 ks Jablíčko (šťavnaté)
  • 2 lžíce Kokosový olej
  • 1/2 ks BIO citron (kůru i šťávu)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Čerstvě mletý pepř
  • 8 ks Máta čerstvá
  • 1 lžíce Sezamová semínka
  • 2 lžíce Třtinový cukr

Instrukce

  • Aneb když příroda léčí
    Dopřejte svému organismu to nejlepší z přírody. Připravte si vynikající salát z červené řepy a šťavnatého jablíčka, který má úžasné detoxikační účinky. Povzbudí, pomůže z těla odplavit nežádoucí volné radikály a dodá celou řadu významných látek. 
    Co budete potřebovat?
    2 PL kokosového oleje (rozehřátého)2 ks vařené červené řepy2 ks jablíček½ BIO citronu (kůra i šťáva)2 PL třtinového cukru Špetku soli Špetku pepře Sezamová semínka na posypání Čerstvá máta na ozdobení
    Jablíčka zbavte jadřince a nakrájejte na osminky.
    Vařenou (pečenou) řepu nakrájejte na půlměsíčky.
    Na pánvičce zahřejte olej. Na něm orestujte jablíčka. Posypte cukrem a nechte mírně zkaramelizovat. Přidejte řepu, zakápněte citronovou šťávou a zamíchejte. Přidejte nastrouhanou kůru, osolte a opepřete. Ještě krátce prohřejte.
    Směs přendejte do mísy, zasypte sezamovými semínky a přidejte čerstvou mátu.
    Dobrou chuť a příjemný gurmánský zážitek.*enzo*:-D

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account