Teplý salát z červené řepy a jablíčka. Lehce stravitelný, detoxikační a bohatý na vlákninu

Vytisknout recept
Aneb když příroda léčí
Dopřejte svému organismu to nejlepší z přírody. Připravte si vynikající salát z červené řepy a šťavnatého jablíčka, který má úžasné detoxikační účinky. Povzbudí, pomůže z těla odplavit nežádoucí volné radikály a dodá celou řadu významných látek. 
Co budete potřebovat?
  • 2 PL kokosového oleje (rozehřátého)
  • 2 ks vařené červené řepy
  • 2 ks jablíček
  • ½ BIO citronu (kůra i šťáva)
  • 2 PL třtinového cukru
  • Špetku soli
  • Špetku pepře
  • Sezamová semínka na posypání
  • Čerstvá máta na ozdobení
Jablíčka zbavte jadřince a nakrájejte na osminky.
Vařenou (pečenou) řepu nakrájejte na půlměsíčky.
Na pánvičce zahřejte olej. Na něm orestujte jablíčka. Posypte cukrem a nechte mírně zkaramelizovat. Přidejte řepu, zakápněte citronovou šťávou a zamíchejte. Přidejte nastrouhanou kůru, osolte a opepřete. Ještě krátce prohřejte.
Směs přendejte do mísy, zasypte sezamovými semínky a přidejte čerstvou mátu.
Dobrou chuť a příjemný gurmánský zážitek.*enzo*:-D
2ks - Červená řepa (vařená, tepelně upravená)
2ks - Jablíčko (šťavnaté)
2lžíce - Kokosový olej
1/2ks - BIO citron (kůru i šťávu)
1špetka - Sůl
1špetka - Čerstvě mletý pepř
8ks - Máta čerstvá
1lžíce - Sezamová semínka
2lžíce - Třtinový cukr
příprava - 10
vaření - 7
Kategorie Salát
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account