Většinu ryb můžeme připravit velmi nenáročným způsobem. Rybí špíz podle Lukáše Vrány a jeho kuchařky pro The 1:1 Diet patří k méně obvyklým, o to však zajímavějším receptům. Je rychlý a chutný, navíc láká k ochutnávce i svým vzhledem – zkuste někoho překvapit
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Středomořská
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 25 minutesmin
Porce 2osoby
Uvařila Roma Franck
Ingredience
200gfiletů z mořského vlka či jiné netučné ryby
200gkonjakových nudlí
1hrst čerstvého baby špenátu50 g
2jarní cibulky50 g
1stroužek česneku
1citrón
čerstvě mletý černý pepř
špetka soli
drcené sušené chilli dle chuti
2lžičky sezamového semínka
1⁄2 lžičky drceného římského kmínu
4větvičky čerstvého oregana
Instrukce
1 Filety zbavíme kůže, osolíme a nakrájíme na kousky, které půjdou navléknout na jehlu. V misce smícháme sezam, drcený římský kmín, chilli a nasekané lístky oregana. Omyjeme citrón a nakrájíme ho na tenké plátky.
2 Na jehlu nebo špejli střídavě napichujeme kousky ryby a citrónu. Hotové špízy posypeme připravenou směsí a ogrilujeme.
3 Na pánvi lehce orestujeme nakrájenou cibulku, česnek a poté přidáme pokrájený špenát.
4 Nudle připravíme dle základního postupu na straně 38 a po slití vody je smícháme se špenátem.