RISOTTO S CHŘESTEM A SÝREM TOMA

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 730 ml zeleninového vývaru z cibule mrkve a řapíkatého celeru
  • 360 g rýže carnaroli
  • 240 g zeleného chřestu
  • 200 g sýra
  • 500 ml smetany ke šlehání 33%
  • 80 g másla

Instrukce

  • hřejte připravený zeleninový vývar. Nakrájejte chřest na malé špalíčky, pouze špičky nechte celé, budeme je blanšírovat na závěr.
  • Polovinu chřestu přidejte do zeleninového vývaru, druhou polovinu dejte stranou.
  • V hluboké nejlépe nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej, nasypte rýži a restujte pár minut, dokud není zrno „průhledné“, postupně vlijte do pánve horký vývar a vařte pod pokličkou na mírném plameni cca 12 minut.
  • Vedle na nižší pánvi s nepřilnavým povrchem rozpusťte sýr se smetanou. V této fázi buďte trpěliví, rozpouštějte pomalu na velmi mírné teplotě.
  • Když je rýže skoro hotová, přidejte zbytek chřestu. Dejte ingrediencím trochu času, aby propojily své chutě. Stáhněte z plamene, přidejte máslo a nechte risotto 3 minuty odpočívat.
  • Servírujte s rozpuštěným sýrem a blanšírovanými hlavičkami chřestu.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    Myslím, že by mi toto chutnalo.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    netuším, co je sýr Toma… a já dávám spíš přednost klasickému rizotu 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account