RISOTTO S CHŘESTEM A SÝREM TOMA
Ingredience
- 730 ml zeleninového vývaru z cibule mrkve a řapíkatého celeru
- 360 g rýže carnaroli
- 240 g zeleného chřestu
- 200 g sýra
- 500 ml smetany ke šlehání 33%
- 80 g másla
Instrukce
- hřejte připravený zeleninový vývar. Nakrájejte chřest na malé špalíčky, pouze špičky nechte celé, budeme je blanšírovat na závěr.
- Polovinu chřestu přidejte do zeleninového vývaru, druhou polovinu dejte stranou.
- V hluboké nejlépe nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej, nasypte rýži a restujte pár minut, dokud není zrno „průhledné“, postupně vlijte do pánve horký vývar a vařte pod pokličkou na mírném plameni cca 12 minut.
- Vedle na nižší pánvi s nepřilnavým povrchem rozpusťte sýr se smetanou. V této fázi buďte trpěliví, rozpouštějte pomalu na velmi mírné teplotě.
- Když je rýže skoro hotová, přidejte zbytek chřestu. Dejte ingrediencím trochu času, aby propojily své chutě. Stáhněte z plamene, přidejte máslo a nechte risotto 3 minuty odpočívat.
- Servírujte s rozpuštěným sýrem a blanšírovanými hlavičkami chřestu.
Myslím, že by mi toto chutnalo.
netuším, co je sýr Toma… a já dávám spíš přednost klasickému rizotu 🙂
italský alpský zrající sýr