hřejte připravený zeleninový vývar. Nakrájejte chřest na malé špalíčky, pouze špičky nechte celé, budeme je blanšírovat na závěr.
Polovinu chřestu přidejte do zeleninového vývaru, druhou polovinu dejte stranou.
V hluboké nejlépe nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej, nasypte rýži a restujte pár minut, dokud není zrno „průhledné“, postupně vlijte do pánve horký vývar a vařte pod pokličkou na mírném plameni cca 12 minut.
Vedle na nižší pánvi s nepřilnavým povrchem rozpusťte sýr se smetanou. V této fázi buďte trpěliví, rozpouštějte pomalu na velmi mírné teplotě.
Když je rýže skoro hotová, přidejte zbytek chřestu. Dejte ingrediencím trochu času, aby propojily své chutě. Stáhněte z plamene, přidejte máslo a nechte risotto 3 minuty odpočívat.
Servírujte s rozpuštěným sýrem a blanšírovanými hlavičkami chřestu.