Ricottový krém s mangovou pěnou

Vytisknout recept
Mango nakrájejte na malé kousky a dejte je do mixéru spolu se dvěma lžícemi cukru krupice, lžici citronové šťávy a šťávou získanou z kousku zázvoru. Vše rozmixujte do jemné pěny, můžete přidat i kapku mléka. Ricottu rozšlehejte spolu s moučkovým cukrem a jogurtem do hladkého krému. Ten vlijte do 4 pohárků a nechte alespoň půl hodiny vychladit v ledničce. Poté zakryjte mangovou pěnou, ozdobte lístky máty a nechte další půl hodinu vychladit v ledničce, poté podávejte.
V tomto receptu můžete použít i jiný vhodný druh sýra nebo čerstvý tvaroh. Široký sortiment mají například prodejny La Formaggeria Gran Moravia, kde vám vždy dobře poradí s výběrem.
 
300g - Bílý jogurt z La Formaggeria Gran Moravia
250g - Ricotta speciale z La Formaggeria Gran Moravia
50g - Cukr moučka
2lžíce - Cukru krupice
2ks - Zralé mango
ks - kousek zázvoru (asi 3 cm)
ks - Šťáva z jednoho citronu
příprava - 10
vaření - 15
Kategorie Dezert
Uvařila MilenaKohoutová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account