Mango nakrájejte na malé kousky a dejte je do mixéru spolu se dvěma lžícemi cukru krupice, lžici citronové šťávy a šťávou získanou z kousku zázvoru. Vše rozmixujte do jemné pěny, můžete přidat i kapku mléka. Ricottu rozšlehejte spolu s moučkovým cukrem a jogurtem do hladkého krému. Ten vlijte do 4 pohárků a nechte alespoň půl hodiny vychladit v ledničce. Poté zakryjte mangovou pěnou, ozdobte lístky máty a nechte další půl hodinu vychladit v ledničce, poté podávejte.
V tomto receptu můžete použít i jiný vhodný druh sýra nebo čerstvý tvaroh. Široký sortiment mají například prodejny La Formaggeria Gran Moravia, kde vám vždy dobře poradí s výběrem.
300g - Bílý jogurt z La Formaggeria Gran Moravia250g - Ricotta speciale z La Formaggeria Gran Moravia50g - Cukr moučka2lžíce - Cukru krupice2ks - Zralé mangoks - kousek zázvoru (asi 3 cm) ks - Šťáva z jednoho citronupříprava - 10vaření - 15