Nejčtenější dezert v historii webu ŽENY s.r.o. Řezy Napoleon – rychlý dezert ke kávě

Vytisknout recept
Neexistuje asi nikdo, kdo by čas od času nezhřešil. A protože mě pečení baví, rozhodla jsem se, že můj úplně první příspěvek věnuji řezům Napoleon, které jsem nedávno upekla vůbec poprvé. Myslím, že je budu péct častěji, protože se po nich rychle zaprášilo (a sklidila jsem za ně ovace od všech členů rodiny).
Pokud tedy chcete rychlý dezert ke kávě, nebo chcete obměnu klasického narozeninového dortu, určitě tenhle recept vyzkoušejte. Musím pouze varovat - řezy jsou opravdu velmi sladké, takže pokud na sladké nejste, dopřejte si spíše menší kousek.
 
Postup:
Listové těsto vyválejte do tvaru obdélníku a rozpulte ho na dvě stejné části. Ty následně vložte na pečicí papír a pečte na 180° asi 15 minut, (pravidelně těsto kontrolujte, abyste předešly případným kremacím).
Mezi tím vezměte celou kostku másla/tuku na přípravu krémů a spolu s kondenzovaným mlékem jej vyšlehejte do hustého krému. Jakmile je těsto upečené, sejměte jej z plechu a nechte pláty vychladnout.
Vezměte vlašské ořechy a nasekejte je na hrubo.
Poté, co pláty těsta zchladnou, na první plát těsta naneste vyšší vrstvu připraveného krému. Vrstvu krému přikryjte druhou částí těsta, na jehož vrchní část taktéž naneste zbývající krém. Nakonec posypte ořechy.
Řezy skladujte v lednici.
1ks - Listové těsto
1ks - Kondenzované mléko
100g - Vlašské ořechy
1ks - Máslo/tuk na přípravu krémů
příprava - 5
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila KatkaU

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account