Zdravý a chutný koláč

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1 hrnek špaldová mouka
  • 1 hrnek celozrnná mouka
  • 1/2 hrnek třtinový cukr
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 2 ks vejce
  • 1 hrnek mléko
  • 1/2 hrnek olej
  • 2 ks tvaroh
  • 1 ks vanilkový cukr
  • ovoce čerstvé nebo kompotované
  • drobenka

Instrukce

  • Dneska jsem měla velkou chuť na jahodový koláč, a tak jsem vyrazila do města pro jahody. Naštěstí jsem sehnala kilovou bedýnku za krásných 60 Kč. Dva tvarohy s dneska končící dobou spotřeby byly v lednici, a tak jsem mohla začít improvizovat.
    Mám ráda hrnkové pečení, takže jsem jen vyměnila polohrubou mouku za špaldovou a celozrnnou...
     
    Postup:
    1 hrnek špaldové a 1 hrnek celozrnné mouky vysypete do mísy, přidáte cukr a prdopeč, pak olej a malinko přihřáté mléko, nakonec celá vejce. Těsto umícháte a vlijete na plech s pečícím papírem.
    V jiné míse si smícháte tvarohy s vanilkovým cukrem a trochou hnědého cukru, případně s mlékem (já používám vždy tvaroh v alobalu)
    a tím potřete koláč. Na to naskládáte ovoce, já jsem dneska dala jahody a banán. A nakonec posypete drobenkou.
    Drobenka podle mne: do kastrůlku dám asi půlku Hery, nechám rozpustit a pak přidám mouku a cukr a míchám, aby se utvořila drobenka.
    Dáte upéci do trouby na 170°C cca na 40 - 45 minut. 
    Špaldová mouka vytvoří tmavý spodek koláče, tvaroh světlý a tak je buchta zajímavá i barevně.
     
    Dobrou chuť přeje Hudlenka

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account