Proteinové lívance s kefírem
Ingredience
- 50 g celozrnné špaldové mouky
- 25 g hladké špaldové mouky
- 100 g kefírového nízkotučného mléka
- 30 g vanilkového proteinu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 1 vejce
- 30 g borůvek
K ozdobení:
- nízkotučný tvaroh + vanilkový protein
- meduňka nebo máta
- borůvky
Instrukce
- Nejprve vyšlehejte tuhý sníh z bílku. V misce poté smíchejte kefír, protein, mouky, žloutek a prášek do pečiva. Když je těstíčko jednolité, opatrně vmíchejte stěrkou sníh. Těsto nechte aspoň pět minut ladem a zatím si připravte lívanečník. Nejlepší je ho dobře rozehřát a na samotné pečení teplotu stáhnout.
- Menší naběračkou nabírejte těsto a na mírném plameni opékejte lívanečky z obou stran. Čerstvé borůvky můžete zapéct také rovnou v lívancích. Podávejte s tvarohem obohaceným o vanilkový protein, borůvkami a čerstvou bylinkou.