pomazánka s Lučinou
Ingredience
- 400 g sýru Lučina nebo Paloučku
- 3 velké lžíce bílého jogurtu
- 50 g sýra na strouhání
- ½ lžička soli
- špetka pepře
- 7 stroužků česneku
- snítka nasekaného tymiánu
- bageta
- hrozny
Instrukce
- Na česnekovou pomazánku si vezmeme střední mísu. Oloupeme česnek a do mísy ho prolisujeme. Tvrdý sýr si nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme lučinu a bílý jogurt, vše promícháme do požadované konzistence pomazánky. V případě, že by se vám zdála pomazánka hodně česneková, přidejte ještě lžíci bílého jogurtu. Směs ochutnáme a dochutíme solí a pepřem, přidáme nasekanou snítku tymiánu. Vše znovu dobře promícháme.
- Pomazánka je lepší, když se nechá alespoň hodinku či dvě odpočinout v lednici.
- Česnekovou pomazánku servírujte na jednohubky, pokrájené z rohlíku, nebo na chlebíčky z čerstvé bagety. Skvělou kombinací k česnekové pomazánce jsou pokrájené kuličky bílého hroznového vína.
Také ráda používám Paloučka. Pomazánka vypadá skvěle s tím vínem.
Máme nyní přebytek vína. Tak se snažím kombinovat. Palouček je zase v akci tento týden. Milujeme ho. Je levý, bez ecek. Hlavně může být i do dezertů. Na slano i sladko.
Lučinu beru samotnou jako pomazánku, ale nezní to špatně 🙂
My paloučka z Lidlu.
já se do Lidlu moc často nedostanu…jedině, když jedeme do Mariánek, tam mi Lidl nevadí, ale ve Varech je velký a nepřehledný, a ani tam moc často už nejezdíme 🙂