pomazánka s Lučinou

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 6 osob
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 400 g sýru Lučina nebo Paloučku
  • 3 velké lžíce bílého jogurtu
  • 50 g sýra na strouhání
  • ½ lžička soli
  • špetka pepře
  • 7 stroužků česneku
  • snítka nasekaného tymiánu
  • bageta
  • hrozny

Instrukce

  • Na česnekovou pomazánku si vezmeme střední mísu. Oloupeme česnek a do mísy ho prolisujeme. Tvrdý sýr si nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme lučinu a bílý jogurt, vše promícháme do požadované konzistence pomazánky. V případě, že by se vám zdála pomazánka hodně česneková, přidejte ještě lžíci bílého jogurtu. Směs ochutnáme a dochutíme solí a pepřem, přidáme nasekanou snítku tymiánu. Vše znovu dobře promícháme.
  • Pomazánka je lepší, když se nechá alespoň hodinku či dvě odpočinout v lednici.
  • Česnekovou pomazánku servírujte na jednohubky, pokrájené z rohlíku, nebo na chlebíčky z čerstvé bagety. Skvělou kombinací k česnekové pomazánce jsou pokrájené kuličky bílého hroznového vína.
5 Komentářů
  1. 5 stars
    Také ráda používám Paloučka. Pomazánka vypadá skvěle s tím vínem.

    • Author
      NelaVávrová 1 rokem ago

      Máme nyní přebytek vína. Tak se snažím kombinovat. Palouček je zase v akci tento týden. Milujeme ho. Je levý, bez ecek. Hlavně může být i do dezertů. Na slano i sladko.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Lučinu beru samotnou jako pomazánku, ale nezní to špatně 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account