Plněné tortilly se zeleninou
Ingredience
- 6 ks pšeničných tortill
- 200 g pečeného vepřového masa
- 100 ml slunečnicového oleje
- 3 čerstvé okurky nakrájené na proužky
- 10 menších nakrájených rajčátek
- kousek nakrájené dýně hokkaido
- 20 kousků čerstvého špenátu
- 4 vejce
- 100 g strouhaného tvrdého sýru
- 18 lupenů hlávkového salátu
- Tatarská omáčka
- pár cherry rajčátek
- sůl grilovací koření
Instrukce
- Nakrájíme si okurky na tenké proužky.
- Nakrájíme malá rajčátka na klínky.
- Kousek dýně hokkaido odkrojíme a naporcujeme na kostičky.
- Na oleji opečeme nakrájené pečené maso.
- Přidáme nakrájené okurky a pár minut restujeme.
- Pak přisypeme rajčátka a dýni a chvilku opečeme.
- Přidáme lístky špenátu.
- Okořeníme a zahustíme rozšlehanými vejci.
- Přimícháme strouhaný sýr.
- Necháme vychladnout.
- Na každou tortillu dáme 3 listy hlávkového salátu.
- Namočíme a nahřejeme vždy 1 tortillu v mikrovlnce.
- Naplníme směsí a zabalíme do psaníčka.
- Dáme na chvilku na gril.
- Podáváme s Tatarskou omáčkou a oblohou z cherry rajčátek.
Tak to je pravda.
Mňam, plněné tortilly mám ráda se vším, kromě cibule… další vhodný recept, díky Nadi 🙂
PARÁDA, máme rádi, jen teda s masem jsme jeste nezkouseli, dekujeme za inspiraci, my si zatim vzdy vystacili se sunkou a syrem. Ony jsou hlavne ideal na cestovani, vydrzi dlouho a daji se jist studene….