Domácí věnečky s vanilkovým krémem

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour 30 minutes
Uvařila JanaVilášková

Ingredience

  • 250 ml Voda
  • 100 g Máslo
  • 200 g Hladká mouka
  • 6 ks Vejce
  • 1 špetka Sůl
  • 500 ml Mléko
  • 120 g Cukr krupice
  • 2 ks Vanilkový pudink
  • 4 ks Žloutek
  • 100 k Máslo

Instrukce

  • Není nad domácí a poctivé cukroví. Věnečky podle návodu zvládne každý!
    Která z nás si občas ráda nezahřeší? A tyhle věnečky navíc udělají dojem i na návštevu nebo nastávající tchýni 🙂 :-{}
    Do vroucí vody dáme špetku soli, máslo a opět přivedeme k varu. Přidáme mouku, stáhneme teplotu a důkladně mícháme, dokud těsto není hladké a nelepí se na dno a stěny nádoby. Směs budeme míchat 2-3 minuty, dokud se na dně nezačne tvořit bílý povlak a z těsta nevznikne homogenní koule.
    Pak dáme těsto do mísy a mícháme, dokud mírně nevychladne. Do vlažné hmoty postupně zapracujeme všechna vejce (pozor, pokud byste je daly do horkého těsta, srazí se). Pak pomocí cukrářského sáčku stříkáme na plech různé tvary podle receptu - v našem případě věnečky. Já dělám malé prstýnky tak, aby vznikly jednohubky 🙂 Dáme péct na 20 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia. Pak teplotu snížíme na 160 stupňů Celsia a dopékáme dalších 10 minut. Po upečení necháme vychladnout na mřížce a podélně rozřízneme.
    Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme hustý krém. Stáhneme z ohně a zašleháme žloutky. Ve studené vodní lázni šleháme elektrickým šlehačem krém do vychladnutí. Pak přidáme změklé máslo a ušleháme hladký krém. Věnečky cukrářským sáčkem naplníme. Já plním maximálně den před podáváním, aby těsto krém příliš nenasáklo (pokud je to možné, tak až v den, kdy budou podávány), ale to už záleží na chuti 🙂  [x]
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account