Vánoční cukroví - kokosové kuličky Rafaelo

Vytisknout recept
Máslo rozpusťte v mikrovlnce nebo v malém kastrůlku. Do misky vyškrábněte obsah plechovky s kondenzovaným mlékem, přilijte máslo a přisypte cca 200g mletého kokosu. Všechno promíchejte a nechte v lednici aspoň hodinu nebo do druhého dne trochu zpevnit a ztuhnout.
Po vyjmutí z lednice hmotu zkontrolujte, zda se z ní dají tvarovat kuličky. Pokud ne, zahustěte ji další trochou kokosu, ale nemělo by být potřeba.
Nachystejte si misku a kokos určený pro obalování. Lžičkou odkrajujte kousky ztuhlé kokosové hmoty, konečky prstů je trochu vytvarujte do podoby kuliček, doprostřed umístěte loupanou mandli  a vhoďte do připraveného kokosu. Obalte a dotvarujte konečnou podobu kuliček a případně ještě jednou vyválejte v kokosu.
Odkládejte do košíčků, uchovávejte v chladu.
1ks - Salko - plechovka 400g
100g - máslo
200g - kokos
100g - mandle loupané, neochucené
ks - na dokončení:
100g - kokos
ks - papírové malé košíčky dle počtu kuliček
příprava - 15
vaření - 60
Kategorie Cukroví
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account