Go Back
+ servings

Plněné tortilly se zeleninou

Vytisknout recept
Výhoda tohoto receptu je, že se může plnit sezonní zeleninou, kterou má kdo k dispozici.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Španělská
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 55 minutes
Porce 6 porcí
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 6 ks pšeničných tortill
  • 200 g pečeného vepřového masa
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 3 čerstvé okurky nakrájené na proužky
  • 10 menších nakrájených rajčátek
  • kousek nakrájené dýně hokkaido
  • 20 kousků čerstvého špenátu
  • 4 vejce
  • 100 g strouhaného tvrdého sýru
  • 18 lupenů hlávkového salátu
  • Tatarská omáčka
  • pár cherry rajčátek
  • sůl grilovací koření

Instrukce

  • Nakrájíme si okurky na tenké proužky.
  • Nakrájíme malá rajčátka na klínky.
  • Kousek dýně hokkaido odkrojíme a naporcujeme na kostičky.
  • Na oleji opečeme nakrájené pečené maso.
  • Přidáme nakrájené okurky a pár minut restujeme.
  • Pak přisypeme rajčátka a dýni a chvilku opečeme.
  • Přidáme lístky špenátu.
  • Okořeníme a zahustíme rozšlehanými vejci.
  • Přimícháme strouhaný sýr.
  • Necháme vychladnout.
  • Na každou tortillu dáme 3 listy hlávkového salátu.
  • Namočíme a nahřejeme vždy 1 tortillu v mikrovlnce.
  • Naplníme směsí a zabalíme do psaníčka.
  • Dáme na chvilku na gril.
  • Podáváme s Tatarskou omáčkou a oblohou z cherry rajčátek.