Plněné tortilly se zeleninou
Vytisknout recept
Výhoda tohoto receptu je, že se může plnit sezonní zeleninou, kterou má kdo k dispozici.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Španělská
Čas přípravy 30 minutes min
Čas vaření 20 minutes min
Celkový čas 55 minutes min
Porce 6 porcí
Uvařila Naděžda Křičenská
- 6 ks pšeničných tortill
- 200 g pečeného vepřového masa
- 100 ml slunečnicového oleje
- 3 čerstvé okurky nakrájené na proužky
- 10 menších nakrájených rajčátek
- kousek nakrájené dýně hokkaido
- 20 kousků čerstvého špenátu
- 4 vejce
- 100 g strouhaného tvrdého sýru
- 18 lupenů hlávkového salátu
- Tatarská omáčka
- pár cherry rajčátek
- sůl grilovací koření
Nakrájíme si okurky na tenké proužky.
Nakrájíme malá rajčátka na klínky.
Kousek dýně hokkaido odkrojíme a naporcujeme na kostičky.
Na oleji opečeme nakrájené pečené maso.
Přidáme nakrájené okurky a pár minut restujeme.
Pak přisypeme rajčátka a dýni a chvilku opečeme.
Přidáme lístky špenátu.
Okořeníme a zahustíme rozšlehanými vejci.
Přimícháme strouhaný sýr.
Necháme vychladnout.
Na každou tortillu dáme 3 listy hlávkového salátu.
Namočíme a nahřejeme vždy 1 tortillu v mikrovlnce.
Naplníme směsí a zabalíme do psaníčka.
Dáme na chvilku na gril.
Podáváme s Tatarskou omáčkou a oblohou z cherry rajčátek.