Plněné tortilly se zeleninou

Vytisknout recept
Výhoda tohoto receptu je, že se může plnit sezonní zeleninou, kterou má kdo k dispozici.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Španělská
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 55 minutes
Porce 6 porcí
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 6 ks pšeničných tortill
  • 200 g pečeného vepřového masa
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 3 čerstvé okurky nakrájené na proužky
  • 10 menších nakrájených rajčátek
  • kousek nakrájené dýně hokkaido
  • 20 kousků čerstvého špenátu
  • 4 vejce
  • 100 g strouhaného tvrdého sýru
  • 18 lupenů hlávkového salátu
  • Tatarská omáčka
  • pár cherry rajčátek
  • sůl grilovací koření

Instrukce

  • Nakrájíme si okurky na tenké proužky.
  • Nakrájíme malá rajčátka na klínky.
  • Kousek dýně hokkaido odkrojíme a naporcujeme na kostičky.
  • Na oleji opečeme nakrájené pečené maso.
  • Přidáme nakrájené okurky a pár minut restujeme.
  • Pak přisypeme rajčátka a dýni a chvilku opečeme.
  • Přidáme lístky špenátu.
  • Okořeníme a zahustíme rozšlehanými vejci.
  • Přimícháme strouhaný sýr.
  • Necháme vychladnout.
  • Na každou tortillu dáme 3 listy hlávkového salátu.
  • Namočíme a nahřejeme vždy 1 tortillu v mikrovlnce.
  • Naplníme směsí a zabalíme do psaníčka.
  • Dáme na chvilku na gril.
  • Podáváme s Tatarskou omáčkou a oblohou z cherry rajčátek.
3 Komentářů
  1. Author
    Naděžda Křičenská 11 měsíců ago

    Tak to je pravda.

  2. Lenka Hudečková 11 měsíců ago

    Mňam, plněné tortilly mám ráda se vším, kromě cibule… další vhodný recept, díky Nadi 🙂

  3. NelaVávrová 11 měsíců ago

    PARÁDA, máme rádi, jen teda s masem jsme jeste nezkouseli, dekujeme za inspiraci, my si zatim vzdy vystacili se sunkou a syrem. Ony jsou hlavne ideal na cestovani, vydrzi dlouho a daji se jist studene….

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account