Snadný dort pro kohokoliv

Vytisknout recept
Bílky s cukrem vyšleháme do pevna, přidáme olej, sůl, žloutek po žloutku pomalu šleháme metlou. Nakonec nasypeme hl. mouku s práškem do pečiva. (pokud jsou bílky dobře ušlehané není nutné přidávat práek do pečiva). Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem nebo vysypané moukou. Průměr formy je 24 cm. Pečeme při 180 °C asi 45 minut. Poté vyndáme. Necháme vychladnout, rozkrojíme a potřeme krémem. 
 
Krém jsem připravovala: 
Světlý:  1 mascaropone
            1 smetana na šlehání  (vyšleháme)
            moučkový cukr dle chuti
            trošku rumu
 
Tmavý:  1 mascarpone
             1 smetana na šlehání (vyšleháme)
              moučkový cukr dle chuti
              holandské kakao
 
Krém můžete udělat jakýkoli. Na ozdobení, hořká čokoláda, borůvky, toffifee.
 
Skvělou zábavu při pečení 😉 
 
Dobrou chuť
 
                             Míša
 
            
6ks - vejce
250g - krupicový cukr
6lžíce - olej
1špetka - sůl
240g - hladká mouka
1lžička - prášek do pečiva
2ks - mascarpone
2ks - smetana 31%
2lžíce - holandské kakao
2lžíce - rum
5lžíce - moučkový cukr
příprava - 45
vaření - 45
Kategorie Dezert
Uvařila Michaela KořínkováKořínková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account