Plněné papriky
Ingredience
- 6 pěkných buclatých paprik
- 500 g mletého masa nejlepší je hovězí s vepřovým
- 100 g uvařené vychladlé rýže
- 1-2 vejce
- sůl pepř, majoránka, tymián
- 2 lžíce oleje
- 1 rajčatová šťáva
- 1 rajský protlak
Instrukce
- Masová směs
- Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme další koření a vejce a promícháme.
- Pak vmícháme rýži, tím se maso zpevní a je toho trochu více.
- Papriky uřízneme kousek pod stopkou, nožem vyřízneme nitě se semínky
- Poté je naplníme masem skoro pod okraj a já je tedy uzavřu zpět stopkou.
- Do hrnce dáme olej a když se rozpálí, vložíme papriky, které ze všech stran rychle opečeme,
- tím změkne slupka na paprice
- Přidáme rajčatovou šťávu a protlak, zalijeme vývarem nebo jen vodou
- Vaříme omáčku pod pokličkou, občas zamícháme, dokud není maso měkké.
- Vyndáme papriky a omáčku přecedíme, dochutíme, můžeme zahustit.
- Podáváme s rýží (jde i knedlík, ale ten my nejíme).
Naše oblíbené jídlo.
Jo, jo, dobrůtka! 🙂
to jo, od mala to miluji…. pamatuji si, že když jsem jako děvče školou povinné,. jezdila na prázdniny k tetě do Děčína, byla ze mě hotová. Vždy se ptala – holky, co si dáte, co mám uvařit. A já pokaždé odpověděla, plněné papriky… 🙂
Vypadají pěkně. Dala bych si.
Včera byly dobré, ale dnes budou ještě lepší, už se těšíme na oběd. Máme hromadu, měli přijet mladí, ale nedorazí, tak to budeme jíst ještě i v týdnu…nebo zamrazím.