
Plněné papriky
Ingredients
- 6 pěkných buclatých paprik
- 500 g mletého masa nejlepší je hovězí s vepřovým
- 100 g uvařené vychladlé rýže
- 1-2 vejce
- sůl pepř, majoránka, tymián
- 2 lžíce oleje
- 1 rajčatová šťáva
- 1 rajský protlak
Instructions
- Masová směs
- Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme další koření a vejce a promícháme.
- Pak vmícháme rýži, tím se maso zpevní a je toho trochu více.
- Papriky uřízneme kousek pod stopkou, nožem vyřízneme nitě se semínky
- Poté je naplníme masem skoro pod okraj a já je tedy uzavřu zpět stopkou.
- Do hrnce dáme olej a když se rozpálí, vložíme papriky, které ze všech stran rychle opečeme,
- tím změkne slupka na paprice
- Přidáme rajčatovou šťávu a protlak, zalijeme vývarem nebo jen vodou
- Vaříme omáčku pod pokličkou, občas zamícháme, dokud není maso měkké.
- Vyndáme papriky a omáčku přecedíme, dochutíme, můžeme zahustit.
- Podáváme s rýží (jde i knedlík, ale ten my nejíme).
Naše oblíbené jídlo.
Jo, jo, dobrůtka!
to jo, od mala to miluji…. pamatuji si, že když jsem jako děvče školou povinné,. jezdila na prázdniny k tetě do Děčína, byla ze mě hotová. Vždy se ptala – holky, co si dáte, co mám uvařit. A já pokaždé odpověděla, plněné papriky…
Vypadají pěkně. Dala bych si.
Včera byly dobré, ale dnes budou ještě lepší, už se těšíme na oběd. Máme hromadu, měli přijet mladí, ale nedorazí, tak to budeme jíst ještě i v týdnu…nebo zamrazím.