Plněné papriky

Vytisknout recept
Tohle jídlo miluji. A protože je sezona paprik v plném proudu, tak nastal i čas je uvařit.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 hour 5 minutes
Porce 6 porcí
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 6 pěkných buclatých paprik
  • 500 g mletého masa nejlepší je hovězí s vepřovým
  • 100 g uvařené vychladlé rýže
  • 1-2 vejce
  • sůl pepř, majoránka, tymián
  • 2 lžíce oleje
  • 1 rajčatová šťáva
  • 1 rajský protlak

Instrukce

  • Masová směs
  • Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme další koření a vejce a promícháme.
  • Pak vmícháme rýži, tím se maso zpevní a je toho trochu více.
  • Papriky uřízneme kousek pod stopkou, nožem vyřízneme nitě se semínky
  • Poté je naplníme masem skoro pod okraj a já je tedy uzavřu zpět stopkou.
  • Do hrnce dáme olej a když se rozpálí, vložíme papriky, které ze všech stran rychle opečeme,
  • tím změkne slupka na paprice
  • Přidáme rajčatovou šťávu a protlak, zalijeme vývarem nebo jen vodou
  • Vaříme omáčku pod pokličkou, občas zamícháme, dokud není maso měkké.
  • Vyndáme papriky a omáčku přecedíme, dochutíme, můžeme zahustit.
  • Podáváme s rýží (jde i knedlík, ale ten my nejíme).
5 Komentářů
  1. Jiří Hudeček 1 rokem ago

    5 stars
    Naše oblíbené jídlo.

  2. Jo, jo, dobrůtka! 🙂

    • Author
      Lenka Hudečková 1 rokem ago

      to jo, od mala to miluji…. pamatuji si, že když jsem jako děvče školou povinné,. jezdila na prázdniny k tetě do Děčína, byla ze mě hotová. Vždy se ptala – holky, co si dáte, co mám uvařit. A já pokaždé odpověděla, plněné papriky… 🙂

  3. 5 stars
    Vypadají pěkně. Dala bych si.

    • Author
      Lenka Hudečková 1 rokem ago

      5 stars
      Včera byly dobré, ale dnes budou ještě lepší, už se těšíme na oběd. Máme hromadu, měli přijet mladí, ale nedorazí, tak to budeme jíst ještě i v týdnu…nebo zamrazím.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account