Go Back
+ servings

Plněné papriky

Vytisknout recept
Tohle jídlo miluji. A protože je sezona paprik v plném proudu, tak nastal i čas je uvařit.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 hour 5 minutes
Porce 6 porcí
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 6 pěkných buclatých paprik
  • 500 g mletého masa nejlepší je hovězí s vepřovým
  • 100 g uvařené vychladlé rýže
  • 1-2 vejce
  • sůl pepř, majoránka, tymián
  • 2 lžíce oleje
  • 1 rajčatová šťáva
  • 1 rajský protlak

Instrukce

  • Masová směs
  • Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme další koření a vejce a promícháme.
  • Pak vmícháme rýži, tím se maso zpevní a je toho trochu více.
  • Papriky uřízneme kousek pod stopkou, nožem vyřízneme nitě se semínky
  • Poté je naplníme masem skoro pod okraj a já je tedy uzavřu zpět stopkou.
  • Do hrnce dáme olej a když se rozpálí, vložíme papriky, které ze všech stran rychle opečeme,
  • tím změkne slupka na paprice
  • Přidáme rajčatovou šťávu a protlak, zalijeme vývarem nebo jen vodou
  • Vaříme omáčku pod pokličkou, občas zamícháme, dokud není maso měkké.
  • Vyndáme papriky a omáčku přecedíme, dochutíme, můžeme zahustit.
  • Podáváme s rýží (jde i knedlík, ale ten my nejíme).