Piškotový dort s ovocem a želatinou

Vytisknout recept
Stará, dobrá česká klasika 🙂
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 15 minutes
Porce 8 osob
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

Piškot:

  • vejce zvlášť žloutky a bílky 4 ks
  • vanilkový cukr 1 ks
  • třtinový cukr 80 g asi 4 lžíce
  • polohrubá mouka 80 g asi 4 lžíce
  • olej či máslo na vymazání formy
  • kokosová mouka či hrubá mouka na vysypání dortové formy

Krém a závěrečná úprava:

  • tučný tvaroh 500 g
  • vanilkový cukr 1 ks
  • třtinový cukr 3 - 4 lžíce
  • ovoce - jahody broskve
  • želatina „světlá“ želatina (postupujte dle návodu)

Instrukce

  • Předehřejte troubu na 200 °C. Oddělte žloutky od bílků.
  • Žloutky metlou utřete s cukry do hladkého krému, pak přidejte mouku a opět utřete.
  • Bílky vyšlehejte do sněhu. Ten pak lehce zapracujte vařečkou do těsta na piškot.
  • Formu na dort vymažte olejem a vysypte kokosovou moukou nebo strouhaným kokosem po celém obvodu.
  • Dovnitř nalijte těsto a pečte v předehřáté troubě dozlatova asi 10 minut. Že je piškot uvnitř upečený, poznáte, když do něj zapíchnete špejli a ta po vytažení zůstane suchá.
  • Po upečení nechte piškot vychladnout na mřížce, nevyndávejte z formy.
  • Utřete tvaroh s cukry a semínky vanilky, pokud máte. Rovnoměrně tvaroh rozetřete na vychladlém piškotu.
  • Ozdobte ovocem. Připravte si želatinu podle návodu na obalu.
  • Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 1 minutu. Pak odstavte a sem tam zamíchejte, dokud želatina trošku nevychladne.
  • Jakmile se začne tvořit želé, zalijte želatinou dort.
  • Nechte dort ideálně přes noc v ledničce „odpočinout“. Poté ho opatrně vyndejte z formy a přendejte na talíř.
6 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Krásný dort,, který musí chutnat všem 😁

  2. NelaVávrová 1 rokem ago

    5 stars
    Mňam, to by se líbilo hlavně dětem.

  3. 5 stars
    Nádherný dort. Ten se jen směje.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account