Předehřejte troubu na 200 °C. Oddělte žloutky od bílků.
Žloutky metlou utřete s cukry do hladkého krému, pak přidejte mouku a opět utřete.
Bílky vyšlehejte do sněhu. Ten pak lehce zapracujte vařečkou do těsta na piškot.
Formu na dort vymažte olejem a vysypte kokosovou moukou nebo strouhaným kokosem po celém obvodu.
Dovnitř nalijte těsto a pečte v předehřáté troubě dozlatova asi 10 minut. Že je piškot uvnitř upečený, poznáte, když do něj zapíchnete špejli a ta po vytažení zůstane suchá.
Po upečení nechte piškot vychladnout na mřížce, nevyndávejte z formy.
Utřete tvaroh s cukry a semínky vanilky, pokud máte. Rovnoměrně tvaroh rozetřete na vychladlém piškotu.
Ozdobte ovocem. Připravte si želatinu podle návodu na obalu.
Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 1 minutu. Pak odstavte a sem tam zamíchejte, dokud želatina trošku nevychladne.
Jakmile se začne tvořit želé, zalijte želatinou dort.
Nechte dort ideálně přes noc v ledničce „odpočinout“. Poté ho opatrně vyndejte z formy a přendejte na talíř.