Piškotová bábovka

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 45 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila YvetaKubátová

Ingredience

  • 4 ks Vejce
  • 200 g Cukr krupice
  • 250 g Polohrubá mouka
  • 1/2 sklenička Olej
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 1 sklenička Mléko
  • 1 ks Prášek do pečiva
  • Citronová kůra

Instrukce

  • Obyčejná" bábovka, která vás vrátí do dětství.
    Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých si vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme spolu s cukrem krupice, vanilkovým cukrem, mlékem a olejem. Do žloutkového krému postupně přidáváme mouku, prášek do pečiva, citronovou kůru a vyšlehaný sníh.
    Vymažeme si bábovkovou formu a těsto do ní nalijeme. Pečeme na 180 stupňů Celsia asi 45 minut.
    Těsto je možné použít na bublaninu nebo dort.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account