Penne s kachnou pečenou na pivě, hráškem, karotkou, žlutými paprikami a koriandrem

Vytisknout recept
Tento recept je trochu hutnější, proto ho oceníte hlavně na podzim a v zimě. Inspirace tentokrát přišla z Peru a na své si přijdou milovníci těstovin i masa.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Klíč. slova těstoviny
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 1 hour 30 minutes
Celkový čas 1 hour 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 400 g Adriana Penne
  • 4 kachní stehna
  • 1 lžíce drcených semínek koriandru
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 2 cibule nakrájené na malé kostičky
  • 2 stroužky česneku nakrájeného na malé kostičky
  • 300 ml černého piva
  • 2 mrkve nakrájené na tenké nudličky
  • 4 žluté papriky nakrájené na tenké nudličky
  • 100 g čerstvého nebo mraženého hrášku
  • 1 červená cibule nakrájená na tenké nudličky
  • svazek čerstvého koriandru
  • 1 limetka
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Instrukce

  • Kachní stehna ochuťte solí, pepřem a semínky koriandru. Rozehřejte pekáč, přidejte slunečnicový olej, vložte kachní stehna, opečte ze všech stran a dejte stranou. Do pekáče přidejte cibuli a orestujte dozlatova, přidejte česnek, pivo a svařte na polovinu obsahu. Kachní stehna vraťte zpět do pekáče a zalijte dostatečným množstvím vody, tak aby maso bylo do 3/4 zakryté tekutinou. Zakryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte doměkka zhruba 90 minut dle velikosti. Na závěrečných 30 minut odstraňte alobal.
  • Maso dejte stranou a šťávu přeceďte přes jemný cedník. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, mrkev, papriky a orestujte. Přilijte šťávu z pečení, popřípadě ochuťte solí a pepřem.
  • Přidejte těstoviny, hrášek, dobře promíchejte a nechte prohřát. Červenou cibuli a lístky koriandru ochuťte limetkovou šťávou a olivovým olejem. Připravené těstoviny naservírujte na talíř s pečeným kachním stehnem a ozdobte lístky koriandru a červenou cibulí.

Notes

1 Komentář
  1. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Zase jeden nový recept. Musím ho vyzkoušet, bude jistě moc dobrý.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account