Tento recept je trochu hutnější, proto ho oceníte hlavně na podzim a v zimě. Inspirace tentokrát přišla z Peru a na své si přijdou milovníci těstovin i masa.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Keyword těstoviny
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 1 hourhod.30 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.45 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
400gAdriana Penne
4kachní stehna
1lžíce drcených semínek koriandru
50mlslunečnicového oleje
2cibule nakrájené na malé kostičky
2stroužky česneku nakrájeného na malé kostičky
300mlčerného piva
2mrkve nakrájené na tenké nudličky
4žluté papriky nakrájené na tenké nudličky
100gčerstvého nebo mraženého hrášku
1červená cibule nakrájená na tenké nudličky
svazek čerstvého koriandru
1limetka
100mlextra panenského olivového oleje
sůl a pepř dle chuti
Instrukce
Kachní stehna ochuťte solí, pepřem a semínky koriandru. Rozehřejte pekáč, přidejte slunečnicový olej, vložte kachní stehna, opečte ze všech stran a dejte stranou. Do pekáče přidejte cibuli a orestujte dozlatova, přidejte česnek, pivo a svařte na polovinu obsahu. Kachní stehna vraťte zpět do pekáče a zalijte dostatečným množstvím vody, tak aby maso bylo do 3/4 zakryté tekutinou. Zakryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte doměkka zhruba 90 minut dle velikosti. Na závěrečných 30 minut odstraňte alobal.
Maso dejte stranou a šťávu přeceďte přes jemný cedník. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, mrkev, papriky a orestujte. Přilijte šťávu z pečení, popřípadě ochuťte solí a pepřem.
Přidejte těstoviny, hrášek, dobře promíchejte a nechte prohřát. Červenou cibuli a lístky koriandru ochuťte limetkovou šťávou a olivovým olejem. Připravené těstoviny naservírujte na talíř s pečeným kachním stehnem a ozdobte lístky koriandru a červenou cibulí.