Pečené kuře s bramborem a dušenou mrkví s hráškem

Vytisknout recept
Kuřecí maso omyjeme, osolíme, posypeme mletým kmínem a lehce červenou mletou paprikou. Přidáme proužek másla a drtek vody. Dáme do trouby péct, dle svých zvyklostí, zhruba na 90 minut.
Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky, zalijeme vodou, osolíme, případně dáme trošku kmínu a vaříme do změknutí.
Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do kastrolu, lehce osolíme a zalijeme vodou, aby byla mrkev potopená. Dáme vařit.
Zatím si připravíme řídkou jíšku, cca 5 dkg másla necháme rozpustit a dáme 1 rovnou lžíci špaldové mouky. Když je mrkev měkká, slijeme přebytečnou vodu, vmícháme máslovou jíšku, osolíme a dle chuti přidáme trošku cukru. Nakonec vmícháme jednu konzervu sterilovaného hrášku, ze které jsme slili nálev. Vše promícháme a ještě chvilinku provaříme.
Toto jídlo máme moc rádi, někdy kuřecí maso nahrazuji pečeným vepřovým.
1kg - brambory
8 - 10ks - kuřecí horní díly stehen
750g - mrkev
400g - hrášek konzerva
100g - máslo
1špetka - sůl, drcený kmín, mletá červená paprika,
1lžíce - špaldová hladká mouka
2špetka - třtinový cukr
příprava - 30
vaření - 90
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account