Krémová bramborová

Vytisknout recept
 
Oloupeme zeleninu a nakrájíme ji na podobně velké kousky, cibulku na jemno. Na oleji osmahneme cibulku poté postupně přidáme zeleninu, kterou osmahneme do zlatova. Zalejmeme vývarem a osolíme a opepříme.  Necháme vařit cca 15-20min.
Na pánvičce osmahneme na trošce oleje žampiony nakrájené na plátky. Část dáme starnou (přídáme později do krémové polévky), k druhé části (menší) můžeme přidat slaninu - nechávám na ozdobu. 

3ks - Brambory
1ks - Mrkev (větší)
0,25-0,5ks - Celer
1ks - Petržel (malá)
1ks - Cibule
2ks - Stroužek česneku
ks - Sušená majoránka
ks - Sůl
ks - Pepř
5ks - Žampiony
ks - Olej (řepkový, slunečnicový)
0,75l - Vývar
příprava - 15
vaření - 25
Kategorie Polévka
Uvařila TerezaNáhlovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account