Pečená štika
Ingredience
- 1 ks Štika
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Koriandr
- 1 lžíce Olej
Instrukce
- Ryb není nikdy dost. Pochutnejte si na pečené štice s bylinkami od Zooozy.Věříte, že v jednoduchosti je síla?Co takhle si udělat lahodnou pečenou štiku? V době výlovů určitě na nějakou narazíte 😉Štiku (zabitou, vykuchanou) očistíme, odstraníme ploutve, hlavu a ocas. Připravíme si alobal, ideálně na třikrát složený, k zabalení ryby - rybu posolíme, potřeme olejem a přidáme koriandr. Marinádu vmasírujeme a necháme alespoň na pár hodin v chladu pěkně vsáknout.Pečeme zcela zabalenou v alobalu asi 3/4 hodiny, poté balíček rozevřeme a necháme dojít "na kůrčičku". Jako přílohu doporučuji bagetku, salát nebo třeba zeleninové (např. cuketa, dýně, rajče) ragú.