Pečená štika

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila ZuzanaPučoková

Ingredience

  • 1 ks Štika
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Koriandr
  • 1 lžíce Olej

Instrukce

  • Ryb není nikdy dost. Pochutnejte si na pečené štice s bylinkami od Zooozy.
    Věříte, že v jednoduchosti je síla?
    Co takhle si udělat lahodnou pečenou štiku? V době výlovů určitě na nějakou narazíte 😉
    Štiku (zabitou, vykuchanou) očistíme, odstraníme ploutve, hlavu a ocas. Připravíme si alobal, ideálně na třikrát složený, k zabalení ryby - rybu posolíme, potřeme olejem a přidáme koriandr. Marinádu vmasírujeme a necháme alespoň na pár hodin v chladu pěkně vsáknout.
    Pečeme zcela zabalenou v alobalu asi 3/4 hodiny, poté balíček rozevřeme a necháme dojít "na kůrčičku". 
    Jako přílohu doporučuji bagetku, salát nebo třeba zeleninové (např. cuketa, dýně, rajče) ragú.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account