Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na těsto vypracujeme tuhé těsto, které dáme odpočinout do ledničky (máslo a med přidáváme v tekutém stavu).
-
Tvaroh smícháme s tekutým medem - množství přidáme dle chuti tak, jak jej chceme mít sladký.
-
Těsto vmačkáme do dortové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Vytvoříme vyšší okraje.
-
Rozetřeme tvarohovou náplň a posypeme ovocem (individuálně můžeme dosladit - např. ostružiny).
-
Drobenku vytvoříme smícháním všech ingrediencí a koláč posypeme.
-
Pečeme na 180°C asi 30-40 minut.
Tento recept jsem našla na webu Toprecepty.cz, vyzkoušela a je to výborné, lehké a bez cukru...nebo jen minimálně je cukru v drobence....
Doma prošel a brzy udělám další 🙂
Ať se Vám podaří Vaše Hudlenka 🙂
110g - špaldová celozrnná mouka 1/2ks - prdopeč40 g - ovesné vločky1lžíce - kakao nebo carob2lžíce - med (tekutý)1ks - vejce1lžíce - máslo (rozpuštěné)250g - tvaroh na nápl'n1-2lžíce - med do náplně dle sebeks - ovoce (jahody, maliny, ostružiny...co mrazák dá)50g - ovesné vločky na drobenku1lžíce - třtinový cukr1lžíce - máslo příprava - 20vaření - 30