155

Medové perníčky

Vytisknout recept
Do rozpuštěného másla či Hery vmícháme 2 lžíce medu, cukr, perníkové koření a 2 vejce. Poté postupně vmícháváme hladkou mouku se sodou (můžeme nahradit práškem do pečiva). Pokud chceme mít perníčky do hněda přidáme 2 lžíce kakaa.
Zpracované těsto necháme na chvíli uležet v lednici.
Z těsta vyválíme asi 0,5 cm silné těsto, ze kterého pomocí vykrajovátek tvoříme různé tvary. Těsto zpracováváme na pomoučeném vále, bude se nám s vykrájenými tvary lépe pracovat.
Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem nebo teflonovou podložkou v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 5 minut, dokud nám perníčky nezrůžoví. Upečené perníčky potřeme ještě na plechu rozšlehaným vajíčkem s trochou mléka. Jsou pak krásně lesklé.
Vychladlé perníčky zdobíme bílkovou polevou:
Smícháme moučkový cukr, bílky, šťávu z poloviny citronu a lžičku škrobu, až nám vznikne hladká hmota, kterou pak perníčky nazdobíme dle fantazie.
13dkg - Cukr moučka
2ks - Vejce
5dkg - Máslo nebo Hera
2lžička - Perníkové koření
2lžíce - Med
30dkg - Hladká mouka
1lžíce - Soda
příprava -
vaření -
Kategorie Cukroví
Uvařila Irena H.

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account