Opilé třešně
Ingredience
- K přípravě
- 1 kgtřešní
- 500 mlvodky - podle potřeby i více
- 80 mlcitronové šťávy
- 300 gpískového cukru - podle sladkosti třešní možno více
Instrukce
- Omyté třešně nasypte do sklenice, prosypávejte je cukrem a zakápněte citronovou šťávou.
- Pak třešně zalijte alkoholem, aby alkohol převyšoval ovoce alespoň o 2 cm.
- Sklenici uzavřete víčkem a uskladněte minimálně na dva týdny na chladném a tmavém místě. Občas protřepejte.
Toto jsem kdysi dělala z různého ovoce. Říkali jsme tomu boule.
zase cukr, tak to není nic pro mě… místo cukru podle možností přidávám čekankový sirup, ale ne všude se hodí…
no jako větší problém bych viděla ten půl litr vodky 🙂