Obalované žampiony s Nivou, zeleninovou přílohou a tatarskou omáčkou

Vytisknout recept
Brambory dáme vařit do osolené vody s kmínem. Mezi tím, než se brambory uvaří, si oloupeme žampiony a odstraníme nožičky. Ty můžeme použít třeba do polévky. Do hlaviček žampiónů vložíme plátky Nivy. Na hlubší talíř dáme vejce naředěné pivem (mlékem nebo vodou-co máme zrovna po ruce, ideální je pivo), přidáme trošku soli, hladkou mouku a vidličkou vymícháme řídké těstíčko. Do něho namočíme žampiony a hned obalíme ve strouhance, kterou máme připravenou na druhém hlubokém talíři a usmažíme na pánvi na oleji do zlatova. Na další pánev dáme lžíci oleje a lehce orestujeme Zámeckou zeleninu max 5 minut osolíme, přidáme lžíci másla a odstavíme.
Domáci tatarskou omáčku připravíme tak, že Majolku Helmans dáme o menší mističky, trošičku osolíme, opepříme, přidáme kousek strouhané kyselé okurky,mrkve, lžičku laku z okurek a na špičku malé lžičky moučkového cukru.
Na talíř dáme žampiony a brambory s přiloženou zeleninou (polníček s rukolou, zelí pokrájené na nudličky, restovanou zeleninu, rajčata a  tatarku, kterou ozdobíme pokrájenou natí z jarní cibulky).
Dobrou chuť!
9ks - Žampiony větší
15dkg - Sýr Niva
1ks - Vejce
1hrnek - Strouhanka
2lžíce - Hladká mouka
2lžíce - Pivo nebo mléko nebo voda (na zředění vejce)
5ks - Brambory
3hrst - Salát polníček s rukolou - čerstvá zelenina
3hrst - Zelí bílé čerstvé pokrájené
3ks - Rajčata menší
400g - Zámecká zelenina mražená Nowaco
1hrst - Jarní cibulka - nať
1ks - Majolka Helmans v sáčku
1špetka - Pepř
1ks - Kyselá okurka malinká nebo kousíček většího okurku
1ks - Mrkev strouhaná malinká nebou kousíček z větší mrkve
1lžička - Nálev z okurku
1špetka - Sůl
1lžíce - Máslo
1špetka - Drcený kmín
0,5l - Voda
příprava - 10
vaření - 15
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila JanaFidrová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account