Obalované žampiony s Nivou, zeleninovou přílohou a tatarskou omáčkou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Uvařila JanaFidrová

Ingredience

  • 9 ks Žampiony
  • 150 g Niva
  • 1 ks Vejce
  • 1 hrnek Strouhanka
  • 2 lžíce Hladká mouka
  • 2 lžíce Pivo nebo mléko
  • 5 ks Brambor
  • Salát polníček s rukolou - čerstvá zelenina
  • Zelí bílé čerstvé pokrájené
  • 3 ks Rajče
  • 400 g Zámecká zelenina mražená Nowaco
  • Jarní cibulka - nať
  • 1 ks Majolka Helmans v sáčku
  • Pepř, sůl
  • 1 ks Kyselá okurka malinká nebo kousíček většího okurku
  • 1 ks Mrkev strouhaná malinká nebou kousíček z větší mrkve
  • 1 lžička Nálev z okurku
  • 1 lžíce Máslo
  • 1 špetka Drcený kmín
  • 1/2 l Voda

Instrukce

  • Brambory dáme vařit do osolené vody s kmínem. Mezi tím, než se brambory uvaří, si oloupeme žampiony a odstraníme nožičky. Ty můžeme použít třeba do polévky. Do hlaviček žampiónů vložíme plátky Nivy. Na hlubší talíř dáme vejce naředěné pivem (mlékem nebo vodou-co máme zrovna po ruce, ideální je pivo), přidáme trošku soli, hladkou mouku a vidličkou vymícháme řídké těstíčko. Do něho namočíme žampiony a hned obalíme ve strouhance, kterou máme připravenou na druhém hlubokém talíři a usmažíme na pánvi na oleji do zlatova. Na další pánev dáme lžíci oleje a lehce orestujeme Zámeckou zeleninu max 5 minut osolíme, přidáme lžíci másla a odstavíme.
    Domácí tatarskou omáčku připravíme tak, že Majolku Helmans dáme o menší mističky, trošičku osolíme, opepříme, přidáme kousek strouhané kyselé okurky, mrkve, lžičku laku z okurek a na špičku malé lžičky moučkového cukru.
    Na talíř dáme žampiony a brambory s přiloženou zeleninou (polníček s rukolou, zelí pokrájené na nudličky, restovanou zeleninu, rajčata a  tatarku, kterou ozdobíme pokrájenou natí z jarní cibulky).
    Dobrou chuť!

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account