Německá palačinka
Ingredience
- 6 velkých vajec
- 1 šálek 2% mléka
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžíce rozpuštěného másla
Podmáslový sirup:
- 1/2 šálku másla nakrájeného na kostičky
- 1 a 1/2 šálku cukru
- 3/4 šálku podmáslí
- 2 lžíce kukuřičného sirupu
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- cukr moučka
- čerstvé borůvky nepovinné
Instrukce
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- První 4 přísady vložte do mixéru a zpracujte je do hladka.
- Rozpuštěné máslo nalijte do zapékací misky o rozměrech 33×23 cm.
- Misku nakloňte, aby se pokryla.
- Přidejte těsto.
- Pečte odkryté, dokud se nenafoukne a nezezlátne, asi 20 minut.
- Mezitím dejte máslo, cukr, podmáslí, kukuřičný sirup a jedlou sodu do malého hrnce a přiveďte k varu.
- Vařte odkryté 7 minut.
- Odstavte z ohně a vmíchejte vanilku.
- Palačinku vyjměte z trouby.
Zajímavý recept. To bude určitě dobrota.
Jj to je.
Oho, z 6 vajec bychom měli asi palačinky na snídani, oběd i večeři :-)…
ano je to na 8 porcí 🙂