Německá palačinka

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 8 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 6 velkých vajec
  • 1 šálek 2% mléka
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce rozpuštěného másla

Podmáslový sirup:

  • 1/2 šálku másla nakrájeného na kostičky
  • 1 a 1/2 šálku cukru
  • 3/4 šálku podmáslí
  • 2 lžíce kukuřičného sirupu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • cukr moučka
  • čerstvé borůvky nepovinné

Instrukce

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • První 4 přísady vložte do mixéru a zpracujte je do hladka.
  • Rozpuštěné máslo nalijte do zapékací misky o rozměrech 33×23 cm.
  • Misku nakloňte, aby se pokryla.
  • Přidejte těsto.
  • Pečte odkryté, dokud se nenafoukne a nezezlátne, asi 20 minut.
  • Mezitím dejte máslo, cukr, podmáslí, kukuřičný sirup a jedlou sodu do malého hrnce a přiveďte k varu.
  • Vařte odkryté 7 minut.
  • Odstavte z ohně a vmíchejte vanilku.
  • Palačinku vyjměte z trouby.
4 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 8 měsíců ago

    5 stars
    Zajímavý recept. To bude určitě dobrota.

  2. Lenka Hudečková 8 měsíců ago

    Oho, z 6 vajec bychom měli asi palačinky na snídani, oběd i večeři :-)…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account