Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Německá palačinka
Vytisknout recept
Kategorie
Dezert
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
20
minutes
min
Celkový čas
30
minutes
min
Porce
8
porcí
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
6
velkých vajec
1
šálek 2% mléka
1
hrnek hladké mouky
1/2
lžičky soli
2
lžíce rozpuštěného másla
Podmáslový sirup:
1/2
šálku másla
nakrájeného na kostičky
1
a 1/2 šálku cukru
3/4
šálku podmáslí
2
lžíce kukuřičného sirupu
1
lžička jedlé sody
2
lžičky vanilkového extraktu
cukr moučka
čerstvé borůvky
nepovinné
Instrukce
Předehřejte troubu na 200 °C.
První 4 přísady vložte do mixéru a zpracujte je do hladka.
Rozpuštěné máslo nalijte do zapékací misky o rozměrech 33×23 cm.
Misku nakloňte, aby se pokryla.
Přidejte těsto.
Pečte odkryté, dokud se nenafoukne a nezezlátne, asi 20 minut.
Mezitím dejte máslo, cukr, podmáslí, kukuřičný sirup a jedlou sodu do malého hrnce a přiveďte k varu.
Vařte odkryté 7 minut.
Odstavte z ohně a vmíchejte vanilku.
Palačinku vyjměte z trouby.