Nejobyčejnější hrachová kaše

Vytisknout recept
Svému muži vařím obědy do práce. Dřív chodil jíst do restaurací, a já byla špatná z toho, že se takhle musí stravovat. Teď už může (vlastně musí) ohřívat jídlo přímo na pracovišti. No a jak jsem dřív byla nadšená, teď už nevím co bych vařila.. Hledám inspirace a recepty po internetu. Vymýšlím kouzla v hrnci. A co mi teď přijde jako největší problém jsou přílohy! Dlouho jsem točila dokola brambory, rýži, těstoviny, knedlík. Naštěstí přišel spásný nápad! 
Hrachová kaše je tak strašně jednoduchá a tak moc dobrá! Přes noc stačí namočit něco zeleného hrachu. Druhý den přecedit, v čisté vodě uvařit a rozmixovat (i s tou vodou, ve které se vařil, jinak je z toho beton). Přidá se tam kousek másla (já vím, dneska je máslo cenější než zlato, ale pořád je to máslo, a to se prostě nedá ničím nahradit), sůl, pepř a majoránka. 
Tuhle přílohu jsem tenhle týden udělala k srnčí panence obalené ve slanině a sklidila jsem tak velký úspěch, že kdybych neměla od pana doktora zakázané manželské povinnosti, zadělali bychom na dalšího sviště! 🙂 Čím že to ta láska prochází?
ks - hrách
ks - hrách
ks - a zase hrách
příprava - strašně malinko
vaření - podle toho jak dlouho máčíte
Kategorie Přílohy
Uvařila PavlínaJandová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account