nedělní "bašta"

Vytisknout recept
Den předem si naložíme krkovici do marinády tak, jak máme rádi. Já udělala ze dvou lžic kečupu, lžíce čínské pálivé omáčky, trošky oleje a kapky vody. Maso jsem po obou stranách pečlivě potřela, dala do misky a odpočívat do lednice.
Druhý den jsem si očistila brambory, pokrájela na osminky a dala do hrnce, přidala jsem pokrájenou jarní cibulku a dvě střední cibule jsem nakrájela na slabá půlkolečka. Vše jsem v hrnci rukou promíchala, osolila, opepřila a na závěr polila smetanou na šlehání. Na takto nachystané brambory jsem položila plátky předem namarinované krkovice.
Hrnec jsem přiklopila pokličkou a dala do trouby péct na cca 180°C. Během pečení jsem maso několikrát otočila. Posledních cca 20 minut jsem pak pekla v hrnci bez pokličky.
Jako příloha se velmi hodil rajčatový salát, byl by dobrý i okurkový.

6ks - plátky krkovice bez kosti
200ml - marináda na maso dle svých zvyklostí
1kg - brambory oloupané, pokrájené
1ks - smetana ke šlehání 200g - 250g
2ks - cibulka střední
1ks - jarní cibulka svazek
1-2špetka - sůl, pepř
příprava - 20
vaření - 90-120
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account