Nakládaní smraďoši
Ingredience
- 3 ks Romadur
- 3 ks Cibule
- 10 lžíce Olivový olej
- 1 lžíce Podravka pikant
- 1 lžíce Ocet balsamico
- 1 lžíce Podravka bylinková
- 1 lžíce Paprika sladká
- 10 lžíc Voda
Instrukce
- Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Romadůr nakrájíme na cca 1/2 cm kousky.Ingredience na marinádu smícháme bokem v hrnku.Připravíme si zavařovací sklenici nebo jinou uzavíratelnou nádobu (nepoužívejte plast!), cca 0,5 - 0,7 litru velkou.Na dno sklenice naskládáme kolečka cibule ve 2 vrstvách. Na cibuli položíme Romadur a další 1 vrstvu cibule, a tak až do naplnění sklenice (končíme cibulí). Průběžně lehce stlačujeme. Naložený Romadur zalijeme připravenou marinádou. Uvolníme vzduchové bubliny a dolejeme, aby byla láhev zcela plná.Láhev uzavřeme a necháme asi týden uležet, pokud jsme hodně nedočkaví, můžeme kanzumovat již po 5ti dnech.