Bezlepkový velikonoční beránek

Vytisknout recept
Bílky oddělte od žloutků a ušlehejte tuhý sníh ze 4 bílků, špetky soli a pár kapek citrónu. Žloutky odeberte zvlášť a vyšlehejte do hladkého krému s třtinovým cukrem. Do vyšlehaných žloutků s cukrem jemně vmíchejte předem smíchanou rýžovou a pohankovou mouku s práškem do pečiva, aby se vše dobře propojilo.
Mouku i prášek do pečiva vmíchávejte lehkým nadnášením a stejně tak vmíchejte i tuhý sníh z bílků.
Těsto vlijte do předem dobře vymazané a kukuřičnou strouhanou vysypané formy beránka nebo bábovky. Pečeme na 180 stupňů zhruba 40 -45 minut.
Beránka nezapomeňte z formy vyklopit ihned po upečení, dokud je teplý. Pak jej nechte zchladnout a jestli se vám líbí beránek bílý, nemusíte jej zasypat kvanty cukru, zkuste ho namísto cukru posypat strouhaným kokosem. Chutná opravdu výtečně :-).
4ks - vejce
100g - třtinový cukr nebělený
80g - rýžová hladká mouka
40g - pohanková mouka celozrnná
2lžička - bezfosfátový prášek do pečiva
pár kapekšpetka - citrón
špetka - sůl
příprava - 10
vaření - 45
Kategorie Dezert
Uvařila ŠtěpánkaČápová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account