Vietnamské závitky s kuřecím masem

Vytisknout recept
Vietnamské závitky zdravě a bez výčitek? Není problém! 
Typické vietnamské jarní závitky možná znáte jako smaženou kalorickou bombu. Ale my si je dnes uděláme ve fresh verzi.
Spojení kuřecího masíčka s křupavou a lehce ochucenou zeleninou je to pravé jarní osvěžení. Jako lehká večeře naprosto ideální.
Rozhodně se nebojte balení závitků, není to nic složitého co byste nezvládli. Níže se dozvíte jak na to. Byla by škoda, kdyby Vás toto odradilo od této mňamky.
Postup přípravy:
  1. Maso si pokrájíme na širší kousky a naložíme do sójové omáčky. Dáme do lednice na 30 minut odležet.
  2. Mezi tím si připravíme zeleninu. Zelí nakrouháme na nudličky, ledový salát nakrájíme na proužky, mrkev a okurku taktéž na tenké a asi 7 cm dlouhé.
  3. Všechnu pokrájenou zeleninu smícháme v misce a připravíme si zálivku na ochucení z vody, rýžového octa a cukru. Samozřejmě si množství octa a cukru můžete upravit podle vlastní chuti nebo zálivku úplně vynechat.
  4. Maso dáme péct do trouby na 180°C na cca 10 minutek. Po upečení dvěma vidličkami roztrháme maso na vlákna.
  5. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu. Každé se mohou připravovat trochu jinak, ale většina se nejprve namočí na cca 5 minut do vlažné vody a pak na dalších 10 minut. vařit do měkka.
  6. Nyní už máme všechno potřebné připravené a můžeme se pustit do kompletace.
  7. Plát rýžového papíru namočíme na 10 sekund do teplé vody, aby trochu změkl.
  8. Rozložíme si ho na pracovní plochu a budeme plnit. Do jedné třetiny papíru dáme zeleninu, kterou necháme dobře okapat od zálivky. Na zeleninu přijdou vlákna masa, rýžové nudle a nakonec máta.
  9. Kratším koncem papíru začneme zavinovat náplň. Zhruba do půlky papíru. Boční konce zahneme dovnitř aby se nám náplň nevysypala a takto dorolujeme papír až dokonce.
  10. Papír ne nebojte pořádně utáhnout. Nebojte se, vypadá sice jemně, že by se mohl hned protrhnout ale je celkem pružný.
  11. Hotové závitky můžeme máčet do sójové omáčky a pochutnávat si.
Dobrou chuť!
 
Další recepty a tipy najdete na mém blogu MySimpleDish.cz

15-20ks - Rýžový papír
350g - Kuřecí prsa
3lžíce - Sójová omáčka light
200g - Rýžové nudle
100g - Bílé hlávkové zelí
1ks - Větší mrkev
1/2ks - Salátová okurka
1/2ks - Ledový salát
1hrst - máta
2lžíce - Rýžový ocet
2lžíce - Cukr
350ml - Voda
ks - Sójová omáčka k podávání
příprava - 20
vaření - 10
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila VeronikaMalcová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account