Pikantní polévka z černých fazolí

Vytisknout recept
V hrnci rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme cibuli. Přidáme papriku, mrkev, řapíkatý celer, jalapeño a zvolna restujeme několik minut. Vmícháme česnek, rajčatové pyré, bobkový list, mletou sladkou papriku, římský kmín, kurkumu a minutu povaříme. Přilijeme vývar a uvařené fazole a zvolna vaříme dalších 20 minut. Poté dáme stranou přibližně třetinu polévky, rozmixujeme ji a poté vmícháme zpátky do polévky. V případě potřeby dochutíme solí. Podáváme s čerstvým koriandrem, jalapeños či lžící rostlinné zakysané smetany.
2hrnek - uvařené červené fazole
750ml - zeleninový vývar
1ks - menší cibule nakrájená na kostičky
1ks - červená paprika nakrájená na kostky
1ks - středně velká mrkev nakrájená na kostky
2ks - stonky řapíkatého celeru
3lžíce - rajčatové pyré
3stroužek - rozmačkaný česnek
1-2ks - jalapeño paprička
2ks - bobkový list
1lžička - mletá sladká paprika
2lžička - římský kmín
1špetka - kurkuma
1 a ½lžička - sůl
1ks - čerstvý koriandr
2lžíce - olivový olej
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Polévka
Uvařila VeronikaOndrujova

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account