
Italské rizoto z červené řepy
Ingredience
- 200 g konfitované červené řepy
- 2 šalotky
- 150 ml bílého vína
- 400 g rizotové rýže
- 500 ml zeleninového vývaru
- 250 g Galbani Mascarpone
- 80 g parmezánu nastrouhaný
- 30 ml olivového oleje
- 30 g piniových oříšků
- 10 g 1 vanička řeřichy
- 50 g listové petržele
- 30 ml řepkového oleje
- 25 k Galbani Mozzarella Perline
Instrukce
- Konfitovanou řepu rozmixujeme na jemné pyré.
- Na pánvi orestujeme nakrájenou šalotku s rizotovou rýží, podlijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol. Vaříme na mírném ohni cca 14 minut.
- Během vaření postupně přiléváme zeleninový vývar
- Na závěr přidáme pyré z řepy, mascarpone, nastrouhaný parmezán a olivový olej.
- Servírujeme s petrželovým olejem, Galbani Mozzarellou a piniovými ořechy.
Notes

