Italské rizoto z červené řepy

Vytisknout recept
Krémové italské rizoto z pečené červené řepy zjemníme přidáním mascarpone. Pokrm je doplněn kousky grilované řepy, piniovými ořechy, bylinkovým olejem a řeřichou.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Italská
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 200 g konfitované červené řepy
  • 2 šalotky
  • 150 ml bílého vína
  • 400 g rizotové rýže
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 250 g Galbani Mascarpone
  • 80 g parmezánu nastrouhaný
  • 30 ml olivového oleje
  • 30 g piniových oříšků
  • 10 g 1 vanička řeřichy
  • 50 g listové petržele
  • 30 ml řepkového oleje
  • 25 k Galbani Mozzarella Perline

Instrukce

  • Konfitovanou řepu rozmixujeme na jemné pyré.
  • Na pánvi orestujeme nakrájenou šalotku s rizotovou rýží, podlijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol. Vaříme na mírném ohni cca 14 minut.
  • Během vaření postupně přiléváme zeleninový vývar
  • Na závěr přidáme pyré z řepy, mascarpone, nastrouhaný parmezán a olivový olej.
  • Servírujeme s petrželovým olejem, Galbani Mozzarellou a piniovými ořechy.

Notes

Zdroj a foto: Galbani

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account