Mrkvový dort s marcipánem

Vytisknout recept
 
 
                   těsto: 
Utřeme třtinový cukr s máslem a žloutky. Pak smícháme mouku s kořením a kypřicím práškem. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, mleté neloupané mandle a jogurt nebo olej. Zapracujeme hladké těsto, do něhož lehce vmícháme ušlehané bílky. 
Dortovou formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto a pečeme v horkovzdušné troubě při teplotě 160°C asi 45 minut. 
 
Po vychladnutí dort opatrně vyklopíme a rozřízneme podélně na dvě poloviny. 
 
 
 
                    krém:
 Nejprve si uvaříme dle návodu vanilkový pudink a necháme vychladnout. Pak ušleháme máslo s práškovým cukrem a pomalu vmícháme pudink. Přidáme rozemleté neloupané mandle. 
 
Asi polovinu krému namažeme na jednu část dortového korpusu. Opatrně přiklopíme druhou půlkou dortu. Zbytek krému natřeme navrch korpusu a po stranách. Necháme si trochu krému na ozdobu. 
 
Jednu část marcipánové hmoty rozválíme na kruh velikosti korpusu a přiložíme na dort. Z druhé části hmoty vyválíme pruh, kterým obtočíme dort ze strany. 
Navrch dortu nastrouháme hořkou čokoládu. Ze zbylého krému nazdobíme navrch dortu 12 šešulek a ozdobíme celou mandlí. 
 
 
 
Hotový dort dáme na tácku vychladit do ledničky. 
Podáváme na svačinku ke kávě . 
Přeji dobré pochutnání !!!
 
 
 
 
 
175g - máslo
175g - třtinový cukr
3ks - vejce
2lžíce - jogurt ( olej )
175g - hladká mouka
1ks - kypřicí prášek
1/2lžička - sůl
3/4lžička - skořice
1/2lžička - muškátový oříšek
50 + 110g - mandle
220g - mrkev
250g - máslo
150g - práškový cukr
1ks - vanilkový pudink
500ml - mléko
2ks - marcipánová hmota
1ks - hořká čokoláda
příprava - 60
vaření - 45
Kategorie Dezert
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account